اهمیت داشتن رزومه برای مهاجرت
زمانی که صحبت از مهاجرت به کشوری دیگر و گرفتن یک موقعیت مهم شغلی یا تحصیلی به میان میآید، اهمیت داشتن یک رزومه خوب و قوی مشخص میشود. این مسئله در داخل ایران هم کاملا به همین شکل است ولی تاثیر آن در امر مهاجرت، بسیار قابل توجه است.
به این دلیل اهمیت آن بالاست که میبایست برای افرادی که هیچ شناختی از شخصیت، توانایی، تخصص، سوابق کاری و تحصیلی شما ندارند، خود را توصیف کرده و با مدارکی اثبات کنید تواناییهای لازمه را دارید.
احتمالا افرادی که از طریق کاری و روش جاب آفر مهاجرت کرده اند، میدانند برای اخذ موقعیت شغلی و گرفتن پیشنهاد کار از کارفرمای خارجی، هیچ موردی بهجز یک رزومهی خوب نمیتواند گویای این باشد که شما چه هستید و چه تواناییهایی دارید.
اگر تا الان رزومه نداشتید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید چون میخواهیم در مورد تهیه رزومه کاری برای مهاجرت و اصولی که باید به آن توجه کرد، صحبت کنیم.
چطور رزومه بنویسیم؟
هدف از تهیه رزومه برای مهاجرت این است که توانمندیها، مهارتها، تخصص، سوابق کاری و تحصیلی، افتخارات و مواردی که میتوانند در جذب شما موثر باشند را به کارفرما، سازمان یا دانشگاه مقصد نشان دهید.
رزومه در واقع معرفی کنندهی شماست؛ بنابراین تهیه آن از اهمیت بالایی برخوردار است. افراد بسیاری بوده اند که علیرغم داشتن تخصص، سابقه کاری و تحصیلات مرتبط، به دلیل نداشتن رزومه قوی و مناسب، موفق به دریافت موقعیت شغلی مورد نظر خود نشده اند.
مواردی هستند که حتما باید به آنها اشاره شود:
- اطلاعات تماس (شماره تماس، ایمیل، آدرس)
- میزان تحصیلات
- سابقه و تجربه کاری
- مهارتهای فنی
- گواهینامههای اخذ شده
- جوایزی که گرفته اید
- سابقه عضویت در انجمنها یا سابقه کارهای داوطلبانه
بهتر است اطلاعات تماس را با قلمی کمی بزرگتر، در بالای رزومه و در بخش سربرگ بنویسید. حتما ایمیلی را در رزومه وارد کنید که به آن دسترسی دارید. در صورتی که حساب کاربری توئیتر یا لینکداین مرتبط با تخصصتان دارید، میتوانید در این بخش آن را وارد کنید.
در رزومه بهتر است به اطلاعات شخصی مانند تاریخ دقیق تولد، محل تولد، شماره ملی و… اشاره نکنید.
تهیه رزومه کاری برای مهاجرت
اولین نکته برای تهیه رزومه کاری برای مهاجرت این هستش که باید آن را بهروز نگهدارید.
ترجیحا اطلاعات رزومه را بر اساس فعالیت شرکت یا دانشگاهی که قصد درخواست موقعیت از آن را دارید، بنویسید؛ این مسئله به کارفرمایان نشان میدهد که شما چقدر برای آن موقعیت ارزش قائل هستید.
- در مورد مهارتها و صلاحیتهایی که دارید، بنویسید. اینکه با تواناییهایی که دارید، چه کارهایی میتوانید در شرکت مورد نظر انجام دهید.
- آموزشهایی که دیدهاید، تجربههای تحصیلی یا کاری و همینطور موفقیتهایی که داشته اید را حتما ذکر کنید. خصوصا اگر با موقعیت درخواستی، مرتبط هستند.
- در صورتی که مهارتی خاص دارید که میتواند برای این شغل مفید باشد، باید حتما در رزومه به آن اشاره کنید.
- در مورد تیپ شخصیتی، توانایی مدیریت زمان و مدیریت چندین همزمان چند کار به صورت مختصر توضیح دهید.
- اگر میدانید موقعیت شغلی مورد نظر نیاز به مهارت خاصی دارد و شما تجربهای مشابه و مرتبط با آن دارید، حتما در تهیه رزومه کاری برای مهاجرت به آن اشاره کنید.
به سوابق کاری مرتبط خود اشاره کنید. به این ترتیب که با ذکر عنوان شغلی، نام شرکت یا سازمانی که در آن مشغول بودهاید را به همراه ماه و سال ورود به کار و سپس ماه و سال خروج از آن را ذکر کنید. در این بخش باید شرحی از فعالیتها و دستاوردهای خود در آن سازمان را نوشته و مسئولیتهای خود را شرح دهید.
به مهارتها و تخصصهای کامپیوتری، هنری، فرهنگی و… که گذرانده و بابت آنها مدرک و گواهینامه دارید نیز اشاره کنید.
نکات مهم تهیه رزومه
- رزومه را بیش از اندازه طولانی نکنید. نهایتا کل سوابق و مهارتها را در دو صفحه جای دهید.
- در سرتاسر رزومه از یک نوع فونت مشخص استفاده کرده و توجه کنید نوشتهها خیلی زیر نباشند (اندازه فونت کمتر از ۱۰ نباشد).
- میتوانید برای زیبایی ظاهری، از قالبهای آماده و قابل دانلود استفاده کنید.
- از اشاره به علایق و سرگرمیهای شخصی که ارتباطی با موقعیت شغلی ندارند، پرهیز کنید.
- به نرمافزارهایی که توانایی کار با آنها را دارید، حتما اشاره کنید.
- اشارهای به مهارتهایی که ارتباطی با شغل و تخصص شما ندارند، نکنید.
- از کلمات و الفاظ خودمانی، ناشناخته یا نا متعارف استفاده نکنید.