در پی گمانهزنیهای گسترده در شبکههای اجتماعی مبنی بر اینکه سرمایهگذاران در رمزارز Toncoin میتوانند ویزای طلایی دبی ۱۰ ساله امارات را دریافت کنند، مقامات رسمی این کشور این ادعاها را تکذیب کردند.
روز یکشنبه ۱۵ تیر، شایعاتی منتشر شد که بر اساس آن ادعا میشد سرمایهگذاری در رمزارز Toncoin منجر به دریافت ویزای طلایی میشود. اما سه نهاد رسمی شامل اداره فدرال هویت، تابعیت، گمرک و امنیت بنادر (ICP)، سازمان اوراق بهادار و کالاها (SCA) و سازمان تنظیم مقررات داراییهای مجازی دبی (VARA) با صدور بیانیهای مشترک اعلام کردند که این اخبار صحت ندارد. ویزای طلایی که به افراد اجازه میدهد بدون نیاز به کفیل اماراتی، در این کشور زندگی، کار یا تحصیل کنند، تنها بر اساس چارچوبها و معیارهای رسمی و تأییدشده صادر میشود.
در حالی که شرایط دریافت این ویزا در سالهای اخیر گسترش یافته، اما سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال جزو معیارهای واجد شرایط بودن نیست. معیارهای تعیینشده برای دریافت ویزای طلایی شامل این گروهها است:
سرمایهگذاران ملکی
کارآفرینان
استعدادهای برجسته
دانشمندان و متخصصان
دانشجویان ممتاز و فارغالتحصیلان نخبه
پیشگامان حوزههای بشردوستانه
نیروهای خط مقدم از جمله پرستاران و معلمان
در دبی همچنین حمایتهایی برای پرستاران، معلمان و تولیدکنندگان محتوا جهت دریافت ویزای طلایی ارائه میشود.
سازمان SCA نیز تأکید کرد که امارات به استانداردهای بینالمللی در حوزه تنظیم مقررات مالی پایبند است و اعلام کرد سرمایهگذاری در داراییهای دیجیتال تحت مقررات خاص خود قرار دارد و هیچ ارتباطی با صدور ویزای طلایی ندارد.
VARA نیز هرگونه ادعا در مورد صدور ویزای طلایی برای سرمایهگذاران داراییهای مجازی را رد کرده و هشدار داد که تنها شرکتهای دارای مجوز رسمی و تحت نظارت، مجاز به فعالیت در این زمینه هستند. همچنین تأکید شد که شرکت TON که چنین ادعاهایی مطرح کرده، فاقد مجوز از سوی VARA است.
در پایان، سه نهاد مذکور به عموم مردم و سرمایهگذاران توصیه کردند که تنها از منابع رسمی دولتی و وبسایتهای معتبر برای دریافت اطلاعات استفاده کنند و نسبت به تبلیغات و پیشنهادهای تأییدنشده در فضای آنلاین هشیار باشند.