ویزای آمریکا

امتیازات مهاجرت خود را به رایگان محاسبه کنید:

شروع ارزیابی رایگان

در این مقاله سعی داریم راجع به ویزای ایالات متحده آمریکا، انواع آن و اهداف مهاجرتی برای هر ویزا اطلاعاتی ارائه کنیم. با توجه به این‌که در شرایط کنونی گرفتن ویزای کشوری مثل ایالات متحده کار بسیار دشواری است، دانستن اطلاعات در مورد ویزای این کشور حداقل برای بالا بردن اطلاعات عمومی خالی از لطف نیست.

دریافت ویزای آمریکا

ویزای آمریکا چیست؟

یک شهروند کشور خارجی که وارد خاک ایالات متحده آمریکا می‌شود، عموما باید ابتدا یک ویزای آمریکا فراهم کند که در گذرنامه مسافر قرار داده می‌شود. مسافران بین‌المللی خاص ممکن است بتوانند بدون داشتن ویزا، واجد شرایط سفر به آمریکا شوند به شرط آن‌که شرایط سفر بدون ویزا را دارا باشند.

شهروندان ایالات متحده نیازی به ویزای آمریکا ندارند اما برای سفر به خارج از آمریکا ممکن است به ویزای نیاز به ویزای کشور مقصد داشته باشند. در این حالت، مسافر قبل از سفر، باید راجع به قوانین مسافرتی کشور مقصد تحقیقاتی انجام دهد.

بیشتر بخوانید: قیمت ویزای تحصیلی آمریکا: شرایط اخذ ویزا دانشجویی امریکا ۲۰۲۲

چطور می‌توان برای ورود به ایالات متحده از ویزا استفاده کرد؟

دااشتن یک ویزای امریکا این اجازه را به شما می‌دهد که وارد فرودگاه‌هاب، گیت‌های زمینی یا بنادر کشور آمریکا شوید و از بازرس‌های ارگان‌های دپارتمان امنیت داخلی و گمرک و حفاظت مرز برای ورود اجازه بگیرید. با این‌که داشتن ویزا ورود شما به آمریکا را تضمین نمی‌کند اما با نشان دادن ویزا به افسر کنسولی ایالات متحده، معلوم می‌شود که کنسولگری یا سفارت کشورتان تعیین کرده است که شما با دلایل مشخص واجد شرایط ورود به آمریکا هستید. بازرس‌های ارگان‌های دپارتمان امنیت داخلی و گمرک و حفاظت مرز امریکا و نیز حافظان مرزهای ملی این کشور، مسئول پذیرش مسافران برای ورود به ایالات متحده در یک وضعیت و در یک بازه زمانی معین هستند. مسئولیت امور مهاجران تا زمانی که در خاک آمریکا حضور دارند، بر عهده دپارتمان امنیت داخلی این کشور است.

انواع ویزاهای ایالات متحده آمریکا

نوع ویزایی که باید داشته باشید، طبق قوانین مهاجرتی ایالات متحده تعریف می‌شود و با اهداف مهاجرتی مسافر در ارتباط است. ویزاهای ایالات متحده در دو دسته طبقه‌بندی می‌شود:

ویزاهای غیر مهاجرتی

این نوع ویزاها با اهداف متفاوتی دریفات می‌شوند و بر اساس نوع هدف سفر، یک دسته خاص از ویزاها صادر می‌شود. برخی از اهداف برای دریافت ویزاهای غیر مهاجرتی اعم هستند از:

۱- ورزش‌های حرفه‌ای و غیر حرفه‌ای (فقط رقابت‌هایی که به برنده جایزه پول می‌دهند)

۲- ویزیتور معاملات ارزی

۳-  تخصص‌های حرفه‌ای استرالیا

۴- کارت عبور از مرز مکزیک

۵- بازدید کننده کسب و کار

۶- کارگرهای موقتی فقط از نوع CNMI

۷- خدمه‌

۸- دیپلمات یا مقام دولتی خارجی

۹- کارمند داخلی یا پرستار بچه (که باید همراه یک کارفرمای ملی خارجی باشد)

۱۰- کارمند یک سازمان بین المللی مشخص یا ناتو

۱۱- روزنامه‌نگار

۱۲- فیزیک‌دان

۱۳- دانشجویی: آکادمیک و شغلی

۱۴- کارگران کشاورزی فصلی

ویزاهای مهاجرتی

ایالات متحده آمریکا، ویزاهای مهاجرتی در دسته‌بندی‌های نسبت‌های خانوادگی، استخدام، دسته‌بندی‌های مهاجرتی خاص، حضانت و ویزای تنوع قرار می‌گیرد.

ویزاهای خانوادگی برای اعضای خاصی از خانواده‌های شهروندان ایالات متحده یا دارندگان کارت سبز این کشور صادر می‌شود. ویزای استخدام نیز برای استخدام‌های دائمی یا سرمایه‌گذاری شده توسط یک موسس در نظر گرفته شده است. هم‌چنین ویزای حضانت برای سرپرستی بچه‌های بی‌سرپرست خارج از ایالات متحده صادر می‌شود. ویزای مهاجرت‌های خاص نیز موارد خاصی را برای مهاجرت لحاظ می‌کند که مهاجرت‌کننده باید واجد شرایط لازم برای این نوع مهاجرت باشد. ویزای تنوع نیز تحت یک برنامه سالیانه به افراد واجد شرایط از کشورهایی که نرخ پایین مخاجرت به ایالات متحده را دارند، اعطا می‌شود.

سخن آخر

دیدیم که ویزاهای ایالات متحده آمریکا تنوع زیادی دارند و بنا به هر نوع هدف و حتی برای کشورهای خاص، ویزای خاصی برای مسافر صادر می‌شود. توجه به این دسته‌بندی‌ها اهمیت زیادی دارد.

فوق دکتری در آمریکا

تحصیل و مهاجرت به آمریکا به دلیل شرایط خاص این کشور همواره مورد توجه بسیاری از افراد به ویژه در مقطع فوق دکترا بوده و هست. فوق دکتری یا همان postdoc در ایالات متحده آمریکا یک دوره ی مطالعاتی / تحقیقاتی است که معمولاً در ابتدا یک سال است ولی می تواند برای یک سال دیگر (در کل دو سال) تمدید شود. تحصیل در مقطع فوق دکتری را در کشور آمریکا میتوان به عنوان یه شغل در نظر گرفت که حقوق بسیار بالایی نیز در این مقطع به دانشجویان پرداخت میشود. این شغل ها را می توان مستقیماً با یک واحد دانشگاهی هماهنگ کرد. برای دسترسی به لیست این شغل ها و اطلاعات بیشتر درباره آنها می توان به سایت USAjobs.gov مراجعه کرد.

با توجه به تأکید بر تحقیقات در سیستم آموزش عالی ایالات متحده آمریکا ، محققان در مقطع فوق دکتری می تواندد نقش مهمی در دانشگاههای آمریکا ایفا می کنند. در ازای کمک به تحقیقات در حال انجام در بخش های مختلف تحقیقاتی ، محققان در مقطع فوق دکتری این فرصت را خواهند داشت که تحقیقات خود را انجام دهند و روی مقالات و نسخه های خطی کار کنند. معمولاً محققان در مقطع فوق دکتری (Postdoc) ها دسترسی کامل یا محدود به منابع دانشگاه دارند  که می تواند از محاسبات سخت افزاری گرفته تا تجهیزات آزمایشگاهی و بایگانی در دانشگاه ها را شامل شود. دو روش اصلی برای تحصیل و یا انجام مطالعات تحقیقاتی در مقطع فوق دکتری درکشور آمریکا وجود دارد:

  1. مسقیما به دانشگاه های آمریکا در خواست بورسیه شدن و یا دعوت شدن را ارائه دهند
  2. با دانشگاه های آمریکا به عنوان یک محقق یا دانشجوی بورسیه و مدعو از طریق ایجاد یه برنامه بورسیه ای هماهنگی صورت پذیرد.

در خواست ثبت نام از دانشگاه های آمریکا به عنوان یک دانشجوی بورسیه و یا مدعو امکان پذیر می باشد. بر همین اساس دانشجویان فوق دکترا می توانند دوره های آموزشی این مقطع تحصیلی مانند کلاس های تحقیقاتی را تکمیل کنند و  یا به دانشگاه ها و مراکز آموزشی مختلف برای انجام تحقیق دسترسی داشته باشند.همچنین با اتخاذ تدابیری می توان با هماهنگی های ایجاد شده با دانشگاه به منظور سخنرانی ، مشاوره یا انجام تحقیقات بیشتر در دانشگاه های آمریکا به عنوان محقق در مقطع فوق دکتری اقدام کرد. به محققان در مقطع فوق دکتری امکان دسترسی به دانشگاه و مراکز آموزشی برای انجام تحقیقات ، مشابه دسترسی که به اعضای هیئت علمی دانشگاه داده می شود, اعطا می گردد.

مهاجرت کاری به آمریکا

بی شک رسیدن به ویزای کشوری مانند آمریکا کار بسیار دشواری است. این موضوع تبدیل به رویایی دست نیافتنی شده و بسیاری بر این باور هستند که برای زندگی در آمریکا یا باید بسیار خوش شانس باشند یا بسیار ثروتمند. قطعا همه افراد جامعه ثروتمند نیستند.هم‌چنین همه، شانس برنده شدن در لاتاری را ندارند. اما راه‌های آسان تری نیز برای ایجاد فرصت زندگی در آمریکا فراهم است. اگر شما نیز جز دسته ی افرادی هستید که به زندگی در این کشور پر‌ماجرا فکر می کنید بهتر است تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

 متخصص‌ها در اولویت دریافت ویزای کار آمریکا

با وجود شرایط حاکم بر روابط میان ایران و آمریکا، مسئله‌ی مهاجرت به این کشورکمی دشوار است. با این وجود ویزای کاری همچنان یکی از راه‌های مناسب برای مهاجرت به آمریکاست. هنوز شرایط برای متخصصین فراهم است تا با اخذ یکی از انواع ویزاها راهی این کشور شوند. ویزا‌های کاری مدل‌های متفاوتی دارند و هر کدام از آن ها دارای شرایط خاص و منحصر به فرد خود هستند. شخص متقاضی با توجه به ویژگی‌های خود می‌تواند برای اخذ مناسب‌ترین ویزا اقدام کند. در ادامه به جزییات انواع ویزاهای کاری امریکا خواهیم پرداخت.

مهاجرت کاری به امریکا

 

انواع ویزاهای کاری آمریکا

 ویزای H1 :

این ویزا معمول‌ترین ویزای کاری آمریکا است و مخصوص افرادی می‌باشد که با داشتن تخصصی خاص می‌خواهند به عنوان نیرو کار وارد کشور آمریکا شوند. حداقل مدرک لازم برای اخذ این ویزا لیسانس است. اما امکان آن برای افراد فاقد مدرک که در بازه‌ی زمانی طولانی در یک تخصص فعالیت داشته‌اند نیز فراهم است. البته صلاحیت تخصصی فرد با توجه به شرایط مورد بررسی قرار می گیرد. این ویزا شرایط خاصی دارد. نخست اینکه حتما باید کارفرمایی در آمریکا نیازمند تخصص مورد نظر باشد و هم‌چنین به مدت سه ماه این نیاز را در کشور آمریکا آگهی کرده باشد. اگر بعد از این مدت موفق به استخدام متقاضی داخلی نشد، می تواند نیروی کار خارجی استخدام کند. همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال شخص داوطلب نیز به محض صدور ویزا می‌توانند همراه متقاضی منتخب به این کشور وارد شوند. البته اعضای خانواده اجازه‌ی کار در آمریکا را نخواهند داشت. بر خلاف تصور عموم این ویزا اخذ گرین کارت را تضمین نمی‌کند اما کارفرما می تواند بعد از مدت مقرر و در صورت وجود شرایط برای اخذ گرین کارت فرد متقاضی اقدام کند. مدت این ویزا یک ساله است.

ویزای H1-B :

 این ویزا تقریبا مشابه نوع H1 است و روند اخذ هر دو کاملا یکسان می‌باشد. با این تفاوت که مدت زمان اعتبار این ویزا سه ساله بوده و بعد از اتمام اعتبار، می‌تواند سه سال دیگر تمدید شود. این ویزا نیز اخذ گرین کارت را تضمین نمی‌کند ولی مانند نمونه ی قبلی کارفرما می تواند برای نیروی کار خود، گرین کارت تقاضا کند. در غیر این صورت پس از پایان اعتبار ویزا، فرد موظف است که خاک آمریکا را ترک کند.

ویزای H1-B1 :

 این ویزا نیز از خانواده ی H1_B بوده و برطبق قراردادی که در سال ۲۰۰۳ تنظیم شده، فقط برای متقاضیانی که تابعیت شیلی یا سنگاپور را دارند صادر می‌شود.

ویزای EB3 :

 ویزای EB3 که به ویزای کارگری نیز معروف است به سه دسته متفاوت از افراد اجازه‌ی کار در آمریکا را خواهد داد. این سه دسته، افراد متخصص بدون مدرک دانشگاهی با حداقل دو سال تجربه‌ی شغلی ، افراد متخصص دارای مدرک بالا و همچنین افرادی که حداقل دوسال سابقه‌ی کار غیر تخصصی دارند را شامل می‌شود. این ویزا مدت اعتبار مشخصی ندارد و بسته به میزان نیازمندی به اشخاص دارای این ویزا می‌تواند تمدید شود. هم چنین فرد متقاضی می تواند بعد از مدتی، کارفرما یا ایالت محل زندگی خود را تغییر دهد. این ویزا اخذ گرین کارت را تضمین نمی‌کند.

ویزای J1 :

این ویزا مخصوص افرادی است که قصد دارند فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی خود را در خاک آمریکا دنبال کنند. لازم به ذکر است که این ویزا قابلیت تبدیل به انواع دیگر را ندارد و در بهترین شرایط می تواند حداکثر تا ۷ سال تمدید شود.   

کار در امریکا

 ویزای نوع P :

خانواده ی P نوعی از ویزاهای کاری موقت است که برای وزرشکاران، هنرمندان و متخصصین حوزه‌های خاص برای حضور کوتاه مدت در آمریکا صادر می‌شود. ویزاهای نوع P  به سه دسته‌ی P1، P2 و P3 تقسیم می‌شود که توضیحات هر کدام به شرح زیر است:

ویزای P1 : این ویزای مخصوص ورزشکاران یا مربیانی است که قصد دارند برای شرکت در یک رویداد مشخص، در زمانی مشخص به کشور آمریکا بیایند. این ویزا یک ویزای غیر مهاجرتی است و فقط برای شرکت در مسابقات مهم و شناخته‌شده صادر خواهد شد. شخص دارای ویزا باید بعد از پایان مسابقه‌ی مذکور، آمریکا را ترک کند.

ویزای P2 : این ویزا نیز مشابه نوع P1 بوده و برای حضور هنرمندانی صادر می‌شود که قصد دارند به صورت انفرادی و یا گروهی در یک رویداد هنری شرکت کنند.

ویزای نوع P3 : این ویزا نیز مخصوص هنرمندانی است که برای اجرا یک برنامه‌ی مشخص یا آموزش دادن یک هنر خاص قصد دارند به آمریکا بیایند. بدیهی است که این ویزا نیز مانند نمونه های دیگر این خانواده ویزای مهاجرتی محسوب نمی‌شود.

دریافت ویزای کار امریکا

تجربه ی همزمان کار و زندگی در آمریکا

تجربه ی کار و زندگی در کشور پیشرفته ای مثل آمریکا می تواند برای هر کسی جذاب و وسوسه انگیز باشد. اگر شما نیز به زندگی و کار در این کشور علاقمند هستید میتوانید یکی از راه های اخذ ویزا که در این مقاله ارائه شده را انتخاب و مسیر تحقق هدف خود را دنبال کنید. این روزها مهاجرت به سختی گذشته نیست. کافیست اراده کنید.

لاتاری آمریکا

لاتاری گرین‌کارت نام برنامه معروف دولت ایالات متحده امریکا است که به واسطه آن سالانه ۵۵ هزار گرین کارت صادر می‌شود تا رویای متقاضیان خوش‌شانس برای کار و زندگی در امریکا محقق شود. قرعه‌کشی لاتاری امریکا از جالب‌ترین قرعه‌کشی‌های صورت گرفته در دنیا است.

قرعه‌کشی سالانه گرین‌کارت به طور رسمی به عنوان برنامه ویزای متنوع (the Diversity Visa Program) شناخته می‌شود. برای خلاصه کردن این برنامه را DV می‌نامند. معمولا DV با دو عدد همراه می‌شود که مشخص کننده سال برگذاری قرعه‌کشی است. مثلا DV-19 برای قرعه‌کشی گرین‌کارت سال ۲۰۱۷ است.

اولین قرعه‌کشی گرین‌کارت در سال ۱۹۹۴ برگزار شد و مورد استقبال قرار گرفت و تا اکنون نیز ادامه دارد. سیاست گذاری‌های دولت امریکا به گونه‌ای است که می‌خواهد تنوع فرهنگی زیاد در امریکا ایجاد کند، به همین دلیل برنامه DV به وجود آمده است.

ثبت نام لاتاری 2022

ثبت نام لاتاری امریکا

درخواست برای شرکت در لاتاری گرین‌کارت امریکا از طریق مقامات امریکایی تنها یک بار در سال صورت می‌گیرد. ثبت درخواست از سال ۲۰۰۳ به بعد تنها از طریق انلاین امکان‌پذیر است. شما می‌توانید در هر زمان از سال ثبت‌نام کنید. اطلاعات شخصی خود را برای برنامه لاتاری امریکا به روز کنید و اطلاعات خود را از جمله عکس و غیره قبل از ارسال درخواست به مقامات امریکایی، بررسی کنید. لاتاری گرین کارت امریکا همان‌گونه که از نامش پیداست یک قرعه‌کشی است. بنابراین در هر زمان از سال که ثبت‌نام کنید، شانس برنده شدن دارید. گاهی ممکن است برای برنده شدن در قرعه‌کشی و شانس آوردن چند سال منتظر بمانید. پس مهم است که هر ساله از شانس خود برای بدست اوردن گرین کارت استفاده کنید. همچنین برای اینکه شانس خود را هدر ندهید لازم است به مهلت شرکت در لاتاری دقت کنید.

دقت کنید که تنها متقاضیانی می‌توانند از این برنامه استفاده کنند که مهاجران زیادی از آن کشور در امریکا وجود نداشته باشند. کشور ایران در سال‌های پیش جز کشورهای مجاز بوده و مشکلی برای ثبت‌نام ایرانیان وجود ندارد.

ویزای لاتاری امریکا

اگر شما در این قرعه کشی برنده شوید می‌توانید اقامت دائم امریکا را دریافت کنید. به واسطه اخذ این ویزا شما می‌توانید همانند شهروندان امریکایی در این کشور به کار، زندگی و تحصیل بپردازید. گفتنی است که فرایند دریافت ویزا و گرین کارت از ابتدا تا انتها هیچ‌گونه هزینه‌ای نداشته و به صورت رایگان انجام می‌شود.

همراهی خانواده

به واسطه این برنامه، شما قادر خواهید بود تا همسر و کلیه فرزندان زیر ۲۱ سال خود را با خود همراه کنید. بنابراین می‌توانید برای افزایش شانس خود، هم خودتان ثبت‌نام کنید هم همسرتان.

مزایای لاتاری

این برنامه مزایای زیادی دارد که به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

نتایج لاتاری امریکا

نتایج لاتاری هرساله اوایل ماه می اعلام می‌شود. در صورت برنده شدن می‌بایستی فرم‌های مربوطه را برای خود و همراهانتان پر کنید و اقدامات لازم را انجام دهید.

گرین کارت آمریکا

نیاز به کمک دارید؟ پیام دهید